Logotyp

Svenskt översättarlexikon

Översättare Tema Priser Kronologi Språk Litteraturbanken
  • Sök på ""

Verk av

    • Smakens fysiologi eller meditationer i transcendent gastronomi : en teoretisk, historisk och tidsenlig studie, tillägnad de parisiska gastronomerna / till svenska av Algot Ruhe – Stockholm : Wahlström & Widstrand, 1924
      • Originaltitel
      • Originalspråk Franska
      • Utgivnings- eller tillkomstår för original 1825
      • Nya upplagor Stockholm : Wahlström & Widstrand, 1958, 1963, 1976, 1985
      • Ett utdrag: Om restauratörerna även i: Krogliv, Stockholm : En bok för alla, 2001, s. 12-19

      • Titeln i Libris
        • översättare Algot Ruhe (bibliografi)
    • En frukost 1801 / översättning Algot Ruhe
      • Originalspråk Franska
      • Ingår i All världens berättare. – 1948: 12, s. 891-896
      • Ett utdrag ur: Smakens fysiologi (Physiologie du goût)

        • översättare Algot Ruhe (bibliografi)
    • Fyra berättelser om mat / översättning Staffan Andræ
      • Originalspråk Franska
      • Ingår i All världens berättare. – 1953: 10, s. 885-896
      • Innehåll

        Kyrkoherdens omelett (L'Omelette du Curé) ; En dag hos bernhardinerrmunkarna (Une journée chez les Bernardins) ; God aptit (Grands appétits) ; Nationens heder (Victoire nationale)

        Ur: Physiologie du goût

        • översättare Staffan Andræ (bibliografi)
Om lexikonet Medarbetare Kontakt